Kinderkamer_Logo

Koningsspelen 2022

Oranje boven, oranje boven … oranje kleding aan, vlaggetjes op je wangen en spelen maar!

Op 26 april vierde wij samen met de kinderen van het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang de 10e editie van de Koningsspelen. Het thema van deze jubileumeditie van de Koningsspelen staat in het teken van fit worden.

Koningsspelen 2022

Thema 2022

Het thema van de Koningsspelen 2022 is Voel je Fit!
Dit jaar werden alle kinderen van Nederland uitgedaagd om fit te worden. Want als je fit bent, voel je je fijner en is alles leuker.

De Koningsspelen bestaan dit jaar 10 jaar. Daarom hebben we voor de kinderen van de buitenschoolse opvang 10 spellen bedacht die op het terrein van onze Sport BSO bij vv Kolping Boys in Oudorp gespeeld kunnen worden.

Te denken aan; Hollandse leeuwen, leeuwenkooi, hockey, touwtrekken, boter, kaar en eieren in het groot en nog heel veel meer sportieve activiteiten onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers en sportinstructeurs!

Daarnaast was er een mega stormloopbaan aanwezig. Klim en klauter zo snel mogelijk door en over de obstakels heen en ga de strijd met je tegenstander aan.

Oud Hollandse spelletjes

Jaarlijks komen de Oud Hollandse spelletjes terug op Koningsdag en daar zijn de kinderen dol op! Gelukkig kun je deze spelletjes ook thuis spelen. Houd een pen en papier bij de hand en kijk wie er de meeste punten scoort. Zet de muziek aan en beginnen maar!

Koekhappen
Snijd de ontbijtkoek in plakken en hang het aan het een draadje vast. Hang het vervolgens op het plafond of aan de waslijn en doe de handjes op de rug. Probeer zo snel mogelijk de ontbijtkoek op te happen.

Koninkjeprink
Teken de koning en een kroon op een apart blad papier. Hang de koning op de muur en knip de kroon uit. Plak op een kant van de kroon het dubbelgevouwen plakband. Probeer geblinddoekt de kroon op het hoofd van de koning te plakken.

Stoelendans
Verzamel de stoelen bij elkaar in een kringetje en oefen eerst met hetzelfde aantal stoelen als spelers. Bouw het aantal stoelen vervolgens af. Zet de muziek aan en stop de muziek tussendoor. Wie wordt de stoelendanskoning- of koningin van het jaar?

Zing en dans mee!

De ‘FitTop10’ is het Koningsspelenlied van de 10e editie!

Het lied van Kinderen voor Kinderen sluit niet alleen op het thema ‘Voel Je Fit!’ van dit jaar, maar ook op ons tienjarig bestaan.

Voor deze speciale editie zingen de kinderen in dit nummer een stukje van alle negen nummers van de afgelopen Koningsspelen en dagen ze jullie uit om fit te worden. Want daardoor voel je je fijner én is alles leuker.

Zing en dans je ook mee?

De koningsspelen 2022 in beeld

De Kinderkamer

Meer Nieuws

Direct plekken vrij in de peuteropvang

Direct plekken vrij in de peuteropvang Peuters zijn misschien wel de mooiste, kleine eigenwijsjes op de wereld. Ze willen namelijk het liefst alles ‘zelluf’ doen.

Magic Circus in Alkmaar

Magic Circus in Alkmaar Het favoriete circus van Nederland komt eindelijk weer terug in Alkmaar. Elk jaar presenteert Magic Circus een compleet nieuwe show. In

Veilig in de zon

Veilig spelen in de zon Het is zomer en dat betekent dat kinderen weer volop buiten zijn. De zon is niet alleen heerlijk, maar brengt