Kinderkamer_Logo

Magic Circus in Alkmaar

Het favoriete circus van Nederland komt eindelijk weer terug in Alkmaar. Elk jaar presenteert Magic Circus een compleet nieuwe show. In 2022 draagt de voorstelling titel “Ho, Ho, HO…”

Het aftellen is begonnen!

  • 00Dagen
  • 00Uur
  • 00Minuten
  • 00Seconden

Magic Circus in Alkmaar

Het favoriete circus van Nederland komt eindelijk weer terug in Alkmaar. Elk jaar presenteert Magic Circus een compleet nieuwe show. In 2022 draagt de voorstelling titel “Ho, Ho, HO…”

Het aftellen is begonnen!

  • 00Dagen
  • 00Uur
  • 00Minuten
  • 00Seconden

Prachtstadcircus

Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat er een lange stoet wagens in bonte kleuren jouw woonplaats binnenrijdt? Dat zijn de vrachtwagens en de woonwagens van een circus. Ze gaan naar het feestterrein en worden daar meteen op de goede plek gezet: de wagen met de tent in het midden, de wagens met de tribunes eromheen, de wagen met de kassa vooraan, de woonwagens en de caravans van de artiesten helemaal achteraan.

Circussen bestaan al een paar honderd jaar. Natuurlijk zag een circus er vroeger wel anders uit. Het begon allemaal met paarden. Mensen vinden het mooi om paarden te zien draven die daarbij allerlei figuren maken. Daarom is de piste, midden in de tent waar de show wordt opgevoerd, ook rond. En niet te klein, want een paard moet wel kunnen draven. 
De tent zag er toen ook anders uit. Vaak met houten wanden en een zeildoek als dak. Het opbouwen van zo’n tent was heel veel werk, iedereen die meereisde met het circus hielp mee. Nu zijn er tenten van heel licht materiaal, die je heel snel en gemakkelijk op kunt bouwen. En afbreken, maar dat noemen ze in het circus afbouwen. ‘We breken toch niks?’ zeggen ze dan. 

In Nederland reizen zo’n vijftien tot twintig circussen. Sommige zijn heel groot, daar kunnen wel duizend mensen tegelijk de show zien. Maar er zijn ook heel kleine, waar net vijftig mensen in kunnen. Sommige circussen zijn echt Nederlands, andere komen uit Duitsland, België of Oostenrijk. Zolang er genoeg mensen zijn die een kaartje voor de show willen kopen, blijven die circussen in ons land. Want een circus reist altijd daarheen waar wat geld verdiend kan worden.

Kinderen in het circus leren hun vak heel vaak van hun ouders. Dat gaat dan vanzelf, zo lijkt het. Als je ouders optreden in het circus met een groep kamelen, dan leer je als kind al hoe je moet omgaan met deze dieren. Je ziet hoe ze gevoerd worden en als je oud genoeg bent, help je mee om de staltent schoon te maken. Je ziet ook wanneer een dier ziek is en of er een dierenarts gebeld moet worden. Als je wat groter bent, leer je hoe je de dieren moet trainen en natuurlijk haal je zo gauw mogelijk je rijbewijs, want je moet ook op de vrachtwagen kunnen rijden. 

Alkmaarpas

Wist je dat je met de Alkmaarpas gebruik kunt maken van een speciale actie?
Je ontvangt €8,- op je entreebewijs. Deze actie is alleen verkrijgbaar bij de circuskassa.

Tot 21 t/m 25 september!
Iedereen is welkom!
De Kinderkamer

Meer Nieuws

Direct plekken vrij in de peuteropvang

Direct plekken vrij in de peuteropvang Peuters zijn misschien wel de mooiste, kleine eigenwijsjes op de wereld. Ze willen namelijk het liefst alles ‘zelluf’ doen.

Magic Circus in Alkmaar

Magic Circus in Alkmaar Het favoriete circus van Nederland komt eindelijk weer terug in Alkmaar. Elk jaar presenteert Magic Circus een compleet nieuwe show. In

Veilig in de zon

Veilig spelen in de zon Het is zomer en dat betekent dat kinderen weer volop buiten zijn. De zon is niet alleen heerlijk, maar brengt