Kinderkamer_Logo

BSO Saturnusstraat MIDI

Kinderen van 6 tot 8 jaar

Als je kind lekker in zijn vel zit, kan het opgroeien tot een zelfverzekerd persoon. Belangrijk vinden wij dan ook dat je kind zich welkom en thuis voelt. Dat begint bij ons al bij binnenkomst. We ontvangen je kind met een glimlach en bieden een luisterend oor na een lange schooldag. Bij ons mag je kind zichzelf zijn. Je kind mag zelf weten wat het wil doen. We zijn niet van de strenge regels, liever maken we samen heldere afspraken. Zo doen we er alles aan dat je kind met een goed gevoel ‘thuiskomt’ bij ons en zich fijn voelt in de groep.

Vrienden maken

Samen lol maken en volledig jezelf kunnen zijn. Dat is de kracht van vriendschap. Het geeft zelfvertrouwen en een fijn gevoel. Om die reden bouwen we bij ons niet alleen aan zandkastelen en hutten, maar ook aan vriendschappen. Uiteraard laten we kinderen zelf kiezen met wie en wat ze spelen, maar we zorgen wel dat elk kind meedoet en de kans heeft om vrienden te maken. Want vriendschap maakt gelukkig en dat gevoel gunnen we ieder kind.

Samen bewegen

Bewegen is belangrijk. Zeker voor kinderen. Ze blijven fitter en ontwikkelen hun brein beter bij regelmatig bewegen. Op onze bso’s geven we graag extra aandacht aan sport en spel. We bouwen bijvoorbeeld een sportparcours of spelen levend Stratego. Je kind leert spelenderwijs omgaan met winnen en verliezen, spelregels en samenwerken in een team. En soms ontdekt je kind opeens een sporttalent. Hoe leuk is dat! Voor de fervente sporters hebben we een speciale sport-bso.

Buiten ravotten

Graven, klimmen en rennen. Elke dag is er buiten veel te beleven! Bij mooi weer bouwen we hutten, spelen we Expeditie Robinson of gaan we voor het mooiste zandkasteel in de zandbak. En bij slecht weer maken we regendansjes of een mooie engel in de sneeuw. Wist je dat kinderen minder stress hebben en zich beter kunnen concentreren als ze dagelijks buiten actief bezig zijn? Frisse buitenlucht ontspant en zorgt voor meer zuurstofopname in het bloed. En dat geeft energie!

Maak kennis met

BSO Saturnusstraat MIDI

Sandra
Team MIDI Groep
Isaac
Team MIDI Groep

Meer over onze medewerkers weten?

Waarom de Kinderkamer?

1-op-1 aandacht

Onze pedagogische medewerkers besteden graag al hun tijd en aandacht aan de kinderen.

Plezier maken

We bieden je kind een onvergetelijke tijd. Met allerlei uitdagende workshops en activiteiten. 

Vriendschap

Je kind ontmoet bij ons zijn eerste vriendjes. Ze leren samen spelen, delen en ruzies bijleggen. 

Stimuleren

We stimuleren de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs en bereiden ze voor op de basisschool.

Speels leren

Van leren kruipen tot het herkennen van kleuren. Met liefde leren wij nieuwe vaardigheden.