Kinderkamer_Logo

Dreumesgroep

Avontuurlijk ontdekken

Kinderen onder de drie jaar kunnen hun behoefte nog niet uitstellen en denken alleen vanuit zichzelf; ‘Ikke, ikke!’. Je dreumes ziet bijvoorbeeld een bal, en denkt: die wil ik! Het ziet niet dat een ander kind de bal vast heeft. En zonder verder na te denken, pakt hij de bal. Dus er is eigenlijk geen sprake van ‘afpakken’. Het geweten van jonge kinderen moet nog ontwikkeld worden. 

Benoem de juiste dingen

Door in situaties - als hierboven omschreven staat - de emoties van het andere kindje te benoemen, maak je kinderen bewust van elkaars gevoelens. Bijvoorbeeld: ‘Zie je, Kim wordt verdrietig als jij de bal pakt. Zij wil ook graag met de bal spelen’. De alom bekende uitspraak ‘samen delen, samen spelen’ is nog te hoog gegrepen voor kinderen onder de drie. Echt samen spelen en leren geven en nemen, is op zijn vroegst vanaf drie jaar.

Zindelijk worden

Wat zijn kinderen trots als ze in het potje hebben geplast of zelf hun billen hebben afgeveegd! Zindelijk worden is een mijlpaal in het leven van je kind, maar ook voor jou als ouder zijnde. Je hoeft dan ook geen luiers meer te verschonen en te kopen. Maar wanneer begin je aan de zindelijkheidstraining?

Ieder zijn eigen tempo

Net als met leren lopen en praten wordt ieder kind in zijn eigen tempo zindelijk. De meeste kinderen zijn er voor het tweede levensjaar nog niet aan toe. Om zindelijk te worden moet je kind dit willen en kunnen. Ook het zenuwstelsel moet voldoende ontwikkeld zijn. Te vroeg beginnen met zindelijkheidstraining brengt angst en onzekerheid met zich mee.

Maak kennis met

Team Dreumesgroep

Anne | Dreumesgroep
Anne
Team Dreumesgroep
Ik ben al vanaf eind 2002 werkend bij de Kinderkamer en daarvoor heb ik 11 jaar bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten gewerkt.
Youandi | Dreumesgroep
Youandi
Team Dreumesgroep
Ik vind het geweldig om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen tot eigenwijze peuters, en ik geniet van alle knuffels en leuke activiteiten (zingen, knutselen, wandelen) die we met de kinderen doen.
Fatima | Dreumesgroep
Fatima
Team Dreumesgroep
Ik werk als invalkracht op de Kinderkamer en heb het erg naar mijn zin! Ik sta bij verschillende groepen met verschillende leeftijden.
Natasja
Team Dreumesgroep
Ik ben sinds 2009 werkzaam bij de Kinderkamer en ik hoop hier nog heel veel jaren te kunnen werken en te genieten van de kinderen.

Meer over onze medewerkers weten?

Waarom de Kinderkamer?

1-op-1 aandacht

Onze pedagogische medewerkers besteden graag al hun tijd en aandacht aan de kinderen.

Plezier maken

We bieden je kind een onvergetelijke tijd. Met allerlei uitdagende workshops en activiteiten. 

Vriendschap

Je kind ontmoet bij ons zijn eerste vriendjes. Ze leren samen spelen, delen en ruzies bijleggen. 

Stimuleren

We stimuleren de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs en bereiden ze voor op de basisschool.

Speels leren

Van leren kruipen tot het herkennen van kleuren. Met liefde leren wij nieuwe vaardigheden.