Kinderkamer_Logo

Peuter Plus Groep

Klaar voor de basisschool!

Peuters doen graag alles ‘zelluf’. Dat gedrag sporen wij aan, want het helpt je kind sneller zelfstandig te worden. Natuurlijk kost een handeling dan soms wat meer tijd, maar door je kind dingen zelf te laten proberen, wordt hij zelfstandig, zelfbewust en trots. Allemaal zaken die een mens gelukkig maken.

Stimuleren

De peutertijd is belangrijk voor de manier waarop je kind zich ontwikkelt op sociaal en emotioneel vlak. Je kind leert in deze periode oog te hebben voor hoe een ander zich voelt. Hij leert ook een ander een handje te helpen en te luisteren naar anderen. Als het nodig is, ondersteunen onze pedagogisch medewerkers je peuter hierbij. Met veel geduld en liefde staan ze voor je kind klaar. Ze zijn opgeleid om de juiste dingen te doen.

Uk & Puk

Uk & Puk is onderdeel van het programma Ko-totaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar. In het programma staan actief bezig zijn, ontdekken en spel centraal. De activiteiten stimuleren de spraak en taalvaardigheden, sociaal emotionele vaardigheden, motorische en zintuigelijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels. Voorbeelden hiervan zijn: we tellen samen de kinderen. Kijken wie er een hoge of juist een lage toren heeft gemaakt

Vriendschap

Naast hutten en zandkastelen, bouwen we samen met de kinderen ook aan vriendschappen. Hoe klein je kindje ook is, de eerste vriendjes en vriendinnetjes leert je zoon of dochter vaak kennen op ons kinderdagverblijf. En bij vriendschap hoort samen spelen, delen, maar ook ruzie maken en het natuurlijk weer bijleggen. Daarom stimuleren wij vriendschappen tussen kinderen. Wie het al jong leert, heeft er later profijt van.

Maak kennis met

Team Peuter Plus Groep

Mandy
Team Peuter Plus Groep
In 2019 heb ik de opleiding Pedagogisch medewerker afgerond. Ik had een goed gevoel over de Kinderkamer en kon in juni starten bij de BSO maxi groep. Ook ga ik aan de slag bij de Peuter plus, waar ik erg naar uit kijk! Daarnaast ben ik erg flexibel, en val ik regelmatig in bij de Sport Bso en de Saturnusstraat.
Sanne
Team Peuter Plus Groep
Ik werk met ontzettend veel plezier in de kinderopvang. Wat mij boeit aan kinderen is dat zij eerlijk, enthousiast en leergierig zijn. Ik hou ontzettend van de natuur en ik ben ook veel in de duinen, bossen en strand te vinden. Ook sport ik graag en geef ik vol enthousiasme elke zaterdag hardlooptraining in de duinen van Bergen.
Marianne
Team Peuter Plus Groep
Ik werk met veel plezier op de peuterplusgroep. Ik geniet van het werken met kinderen. Het enthousiasme, de onbevangenheid en de eerlijkheid! Ik vind het vooral heel leuk om de ontwikkeling van de kinderen op een speelse manier te stimuleren, waarbij zij zelf de regie hebben.
Valesca
Team Peuter Plus Groep
Na de geboorte van mijn eerste zoon wist ik wat ik de hele dag wilde doen en dat is kinderen spelenderwijs dingen leren en begeleiden. De kinderen hun eigen ik laten ontwikkelen. Dus besloot ik om de opleiding pedagogisch medewerker te gaan halen - en met succes. Nu is het tijd om aan de slag te gaan en dit mag ik gaan doen in het invalteam bij de Kinderkamer!

Meer over onze medewerkers weten?

Waarom de Kinderkamer?

1-op-1 aandacht

Onze pedagogische medewerkers besteden graag al hun tijd en aandacht aan de kinderen.

Plezier maken

We bieden je kind een onvergetelijke tijd. Met allerlei uitdagende workshops en activiteiten. 

Vriendschap

Je kind ontmoet bij ons zijn eerste vriendjes. Ze leren samen spelen, delen en ruzies bijleggen. 

Stimuleren

We stimuleren de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs en bereiden ze voor op de basisschool.

Speels leren

Van leren kruipen tot het herkennen van kleuren. Met liefde leren wij nieuwe vaardigheden.