Kinderkamer_Logo

Peutergroep

Zelf ondernemen

Peuters zijn misschien wel de mooiste, kleine eigenwijsjes op de wereld. Ze willen namelijk het liefst alles ‘zelluf’ doen. En dat maakt hen tot een bijzondere groep om mee om te gaan. Het ontdekken van de eigen mogelijkheden stimuleren we op onze peuteropvang volop. Spelenderwijs geven we vaardigheden mee die jouw peuter straks als kleuter nodig heeft. 

Wat hoort en wat niet?

Peuters leren van elkaar en dagen elkaar uit. Onze peuteropvang is een perfecte plaats voor kinderen om te leren. Je kind krijgt bij ons de ruimte voor zijn eigen spel, maar leert ook samen spelen. Dat is voor peuters niet altijd makkelijk. Ze moeten nog leren dat de wereld niet alleen om hen draait. We helpen je peuter graag om dit te ontdekken.

Dit leert je peuter

Bij ons leert je peuter voor zichzelf opkomen en zijn eigen mening vormen. Maar ook dat hij niet altijd zijn zin krijgt, geen speelgoed mag afpakken en moet vragen of hij ergens mee mag spelen. Bijten, schoppen en slaan zijn bij ons uit den boze. Deze fatsoensnormen lijken logisch voor een volwassene, maar een peuter moet dit nog allemaal leren.

Ontwikkeling van je kind

Het is bijzonder om te zien hoe een kind gaat praten, samen gaat spelen, een eigen wil krijgt en steeds meer zelf kan. Wij, en in het bijzonder de mentor van uw kind, volgen de ontwikkeling van uw kind. Dat doen we met behulp van KIJK! Eens per half jaar observeren wij uw kind met extra aandacht. We kijken dan naar de ontwikkelingsgebieden motorisch, sociaal-emotioneel en spraak-taal ontwikkeling.

Maak kennis met

Team Peutergroep

Anna | Peutergroep
Anna
Team Peutergroep
Mijn naam is Anna en ik werk met veel plezier bij de peutergroep. Ik ben al een aantal jaar met veel plezier werkzaam bij de Kinderkamer. Werken met kinderen is fantastisch.
Zuhal | Peutergroep
Zuhal
Team Peutergroep
Ik vind het leuk en belangrijk om gesprekjes te voeren met de kinderen en zo een band met ze op te bouwen. Ik ben al sinds 2006 werkzaam bij de Kinderkamer.
Maria | Peutergroep
Maria
Team Peutergroep
Ik vind het belangrijk om oog te hebben voor hun aard en eigenheid en daar bedachtzaam en met respect en liefde mee om te gaan. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal te leren kennen.
Tessa | Peutergroep
Tessa
Team Peutergroep
Ik ben een vrolijke hardwerkende meid en ik voer mijn werk uit met veel enthousiasme en passie. Ik ben leergierig en heb zin in dit avontuur. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vriendinnen en familie te zijn.

Meer over onze medewerkers weten?

Waarom de Kinderkamer?

1-op-1 aandacht

Onze pedagogische medewerkers besteden graag al hun tijd en aandacht aan de kinderen.

Plezier maken

We bieden je kind een onvergetelijke tijd. Met allerlei uitdagende workshops en activiteiten. 

Vriendschap

Je kind ontmoet bij ons zijn eerste vriendjes. Ze leren samen spelen, delen en ruzies bijleggen. 

Stimuleren

We stimuleren de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs en bereiden ze voor op de basisschool.

Speels leren

Van leren kruipen tot het herkennen van kleuren. Met liefde leren wij nieuwe vaardigheden.