Kinderkamer_Logo

Verticale groep

Leeftijdsopbouw binnen één groep

Bij de zoektocht naar een kinderdagverblijf komt er veel informatie op je af. Zo komen waarschijnlijk ook de termen horizontale en verticale groep voorbij. Dit betekent dat de opvang de kinderen in een bepaalde groepsvorm hebben ingedeeld. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee opvangvormen?

Het verschil

In een horizontale groep zitten kinderen van dezelfde leeftijd. Je hebt dan vaak een aparte baby-, dreumes- en peutergroep. In een verticale groep zitten kinderen van verschillende leeftijden van nul tot vier jaar bij elkaar. Beide groepsindelingen hebben een eigen karakter. In een horizontale groep speelt en groeit je kind op met kinderen in dezelfde leeftijdsfase. In een verticale groep groeit je kind vier jaar lang op met kinderen van verschillende leeftijden.

De beste keuze voor je kind

Kinderen zijn vanaf hun geboorte al bezig met hun motorische ontwikkeling, het vormen van een eigen karakter en het leren van anderen. Ieder kind heeft mede daarom ook verschillende behoeftes en baat bij een andere groepsvorm. Voor sommige ouders is de keuze voor verticaal of horizontaal vrij snel gemaakt. Voor jou is het wellicht iets lastiger om te bepalen welke groep het beste bij je kind past. Om je te helpen kiezen, hebben we daarom een aantal feiten op een rij gezet.

Inzet medewerkers

Bij het bepalen van de groepsgrootte en het inzetten van onze pedagogisch medewerkers houden wij ons aan de wet- en regelgeving. Op het informatiebord kan je zien welke pedagogisch medewerkers en stagiaires op welke dag op de groep zijn. Bij ziekte en verlof zal de vaste pedagogisch medewerker vervangen door een inval medewerker.

Maak kennis met

Team Verticale groep

Amarins | Verticale Groep
Amarins
Team Verticale groep
Ik heb op verschillende groepen gewerkt en ervaring opgedaan. ik heb het erg naar mijn zin binnen het team. Ik vind het leuk afwisselend werk en vind het mooi om de kinderen te zien groeien. Ik sta kinderen graag bij in het stimuleren van hun ontwikkeling.
Jaqueline | Verticale groep
Jaqueline
Team Verticale groep
Ik werk met veel plezier bij de verticale groep. De hele ontwikkeling maak je mee, van de kleinste baby tot gedag zwaaien om naar school te gaan. We doen leuke dingen: uitjes naar een speeltuin, wandelen, koekjes bakken, pannenkoeken bakken, knutselen.
Edith
Team Verticale groep
Hier werken is de beste keuze ooit geweest! Ik vind het geweldig om de verschillende leeftijden van 0-4 jaar in de groep te hebben. Ik ga dan ook iedere dag met veel plezier naar mijn werk, iedere dag is anders en dat maakt het werk zo leuk.
Tamara | Verticale groep
Tamara
Team Verticale groep
Ik mag gezellig bij de Kinderkamer komen werken en jullie zullen mij dan ook op verschillende groepen tegen komen. Ik hoop jullie snel een keertje tegen te komen op de groepen, en als jullie nog vragen hebben kom gerust een praatje maken!

Meer over onze medewerkers weten?

Waarom de Kinderkamer?

1-op-1 aandacht

Onze pedagogische medewerkers besteden graag al hun tijd en aandacht aan de kinderen.

Plezier maken

We bieden je kind een onvergetelijke tijd. Met allerlei uitdagende workshops en activiteiten. 

Vriendschap

Je kind ontmoet bij ons zijn eerste vriendjes. Ze leren samen spelen, delen en ruzies bijleggen. 

Stimuleren

We stimuleren de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs en bereiden ze voor op de basisschool.

Speels leren

Van leren kruipen tot het herkennen van kleuren. Met liefde leren wij nieuwe vaardigheden.