Kinderkamer_Logo

Werken met liefde

Liefde voor kinderen en hun ontwikkeling, maar ook aandacht voor elkaar. Het is een plek om te spelen en te groeien. Een waar vriendschappen opbloeien. De Kinderkamer bestaat uit een gezellig maar nuchter team met het hart op de tong. Ze werken nauw samen op de diverse groepen en staan voor elkaar klaar wanneer nodig. Goed overleg is belangrijk wanneer kinderen doorstromen van bijvoorbeeld de baby naar de peutergroepen. Ze zijn een hardwerkend team maar houden ook echt wel van gezellig kletsen in de pauze of lekker gek doen met elkaar en de kinderen. Lol in je werk hebben is heel belangrijk!

Vrienden maken

Samen lol maken en volledig jezelf kunnen zijn. Dat is de kracht van vriendschap. Het geeft zelfvertrouwen en een fijn gevoel. Om die reden bouwen we bij ons niet alleen aan zandkastelen en hutten, maar ook aan vriendschappen. Uiteraard laten we kinderen zelf kiezen met wie en wat ze spelen, maar we zorgen wel dat elk kind meedoet en de kans heeft om vrienden te maken. Want vriendschap maakt gelukkig en dat gevoel gunnen we ieder kind.

Samen bewegen

Bewegen is belangrijk. Zeker voor kinderen. Ze blijven fitter en ontwikkelen hun brein beter bij regelmatig bewegen. Op onze bso’s geven we graag extra aandacht aan sport en spel. We bouwen bijvoorbeeld een sportparcours of spelen levend Stratego. Je kind leert spelenderwijs omgaan met winnen en verliezen, spelregels en samenwerken in een team. En soms ontdekt je kind opeens een sporttalent. Hoe leuk is dat! Voor de fervente sporters hebben we een speciale sport-bso.

Buiten ravotten

Graven, klimmen en rennen. Elke dag is er buiten veel te beleven! Bij mooi weer bouwen we hutten, spelen we Expeditie Robinson of gaan we voor het mooiste zandkasteel in de zandbak. En bij slecht weer maken we regendansjes of een mooie engel in de sneeuw. Wist je dat kinderen minder stress hebben en zich beter kunnen concentreren als ze dagelijks buiten actief bezig zijn? Frisse buitenlucht ontspant en zorgt voor meer zuurstofopname in het bloed. En dat geeft energie!

Inzet medewerkers

Bij het bepalen van de groepsgrootte en het inzetten van onze pedagogisch medewerkers houden wij ons aan de wet- en regelgeving. Op het informatiebord zie je welke pedagogisch medewerkers en stagiaires op welke dag op de groep zijn. Bij ziekte en verlof zal de vaste pedagogisch medewerker worden vervangen.

Zoveel te leren

We geven om je kind en willen dat hij of zij zich als persoon goed ontwikkelt. We ondersteunen dan ook de wijze waarop je zoon of dochter zelfstandig zaken uitvoert. We leren je kind omgaan met emoties, vriendschappen aangaan en zijn plekje in de groep vinden. Boven alles staat samen plezier maken voorop.

Nieuwsgierig geworden?

Hebben we je interesse gewekt? Vraag een rondleiding aan en kom gezellig langs of schrijf je kind vrijblijvend in en ontvang een persoonlijk aanbod. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden van onze BSO Saturnusstraat MIDI van 6 tot 8 jaar. Graag tot snel, onze medewerkers staan voor je klaar.